Новинка від SUCO - компактні вибухозахищені реле тиску ATEX

У новій серії ATEX 0342/0343 компанія SUCO представляє два компактні вибухозахищені реле тиску у вибухобезпечному корпусі.

Нові реле тиску ATEX засновані на серії продуктів 0340/0341, що добре зарекомендували себе, які заслужили відмінну репутацію в галузі машинобудування, харчової промисловості, а також хімічних і медичних технологій.

Специфікації продукту
Серія 0342/0343 схвалена відповідно до директиви ATEX 2014/34/EU та схеми IECEx для вибухозахисних зон 1+2 (газ), 21+22 (пил) та гірничодобувної промисловості (метан та вугільний пил). Реле тиску ATEX із захисною ізоляцією класу захисту II підходять для напруги живлення до 250 В. Як і майже всі реле тиску SUCO, точка перемикання легко регулюється під час роботи за допомогою регулювального гвинта.

Маючи монтажний розмір всього 52 мм у шестиграннику 27, реле тиску серії 0342/0343 в даний час є найкомпактнішими реле тиску ATEX з широким допуском для газових, пилових та гірничодобувних використань.

Маркування ATEX/IECEx
Гази та пари (зони 1+2) II 2G Ex db IIC T6/T5 Gb
Пил (зони 21+22): II 2D Ex tb IIIC T80°C/ T100°C Db
Метан/вугільний пил: I M2 Ex db I Mb

Вибухонепроникний корпус
У рамках технічного проекту розміри займистих проміжків були зменшені до мінімуму, що призвело до типу захисту від займання «Вибухонепроникний корпус (Ex d)» для зон захисту від газів 1+2 відповідно до DIN EN 60079-1:2014. Вибухонепроникна оболонка гарантує, що будь-яке займання або вибух, що відбуваються всередині корпусу, будуть всередині нього і не зможуть вплинути на навколишнє середовище. Конструктивне рішення забезпечує багаторазове підвищення рівня захисту у вибухонебезпечному середовищі.

Типи та діапазони тиску
Мембранне реле тиску (тип 0342) доступне в чотирьох регульованих діапазонах тиску (0,3-50 бар) з 6-кратним захистом від надлишкового тиску до 300 бар. У діапазоні тиску 50-150 бар поршневе реле тиску (тип 0343) витримує навіть статичний тиск до 600 бар.

Щоб виключити можливі помилки користувача при підключенні контактів у вибухонебезпечній зоні, обидва реле тиску ATEX пропонуються з готовими проводами та герметизованими (IP65) кабелями стандартної довжини 2м або 5м.

Сфери застосування
Завдяки успішним схваленням згідно з директивою ATEX та схемою IECEx для обладнання категорій газу (II 2G), пилу (II 2D) та гірничодобувної промисловості (I M2), серія 0342/0343 може використовуватися практично в будь-якій зоні ATEX, де може виникнути вибухонебезпечна атмосфера.

В основному це переробні галузі, такі як хімічна, нафтохімічна, нафтогазова, фармацевтична, харчова, цукрова, целюлозно-паперова, деревообробна та металургійна промисловість. Інші галузі застосування можна знайти в енергетиці, медичній техніці, фарбах та технологіях обробки поверхонь, утилізації та переробці відходів, сипких та конвеєрних технологіях, а також в опаленні, вентиляції, кондиціонуванні повітря та холодильній техніці (HVAC).